Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

boekenfeest

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Home

Luister

Radio 1 Select

Radio boekenfeest

Annelies moons en joris hessels over hun nieuwe boekenpodcast leesbaar

Annelies Moons en Joris Hessels over hun nieuwe boekenpodcast ‘Leesbaar’

Door Radio 1 Boekenfeest

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

7 min

Wie vandaag ook bijschuift aan de leestafel zijn Annelies Moons en Joris Hessels. Zij maken sinds kort samen een boekenpodcast: 'Leesba(a)r'. Het opzet van de podcast? Simpel: zijn de boeken die op de VRT de revue passeren, wel écht leesbaar? Ze vertellen over hun podcast en over de boeken die ze al dan niet leesbaar vinden.

 

Annelies en Joris leggen de boeken die op VRT worden besproken op de rooster. ‘Vaak worden boeken met de auteur besproken, dus dan zeg je niet of iets leesbaar is of niet,’ vertelt Annelies, ‘maar als lezer wil je dat wel weten.’ Auteur Saskia De Coster is het daarmee eens: ‘Ik vind het een goed idee. De mythe leeft dat auteurs volledig op zichzelf schrijven, maar ik snak eigenlijk wel naar feedback.’

De meningen over wat leesbaar is, kunnen echter verschillen. Zo geeft Joris toe een heel brave lezer te zijn die altijd tot het laatste woord leest, terwijl Annelies juist bij de laatste pagina begint. ‘Ik ben super stout,’ bekent ze. ‘Er is zo weinig tijd, dus ik wil enkel boeken lezen die ik graag zal lezen. Tenzij het moet voor de podcast natuurlijk’, lacht ze.

 

'Leesbaar’ verschijnt elke laatste donderdag van de maand op VRT MAX, en in je favoriete podcastapp. Luister hier (Leesba(a)r podcast | VRT MAX) alvast naar de eerste aflevering, waarvoor Annelies en Joris in het oeuvre van Nobelprijswinnares Annie Ernaux duiken.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet