Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Sven Pichal: "We zijn soms slachtoffer van een wispelturige overheid"

Door Wat houdt ons tegen?
3 maanden geleden
9 min
Volgende afleveringen afspelen

Annemie Peeters heeft het over geld en waar het ingezet kan worden om er voor te zorgen dat het geen obstakel meer vormt om de klimaatverstoring tegen te gaan. 'Inspecteur' Sven Pichal (Radio 2) doet voorstellen.
"Bijvoorbeeld bij elektrische wagens zijn we soms slachtoffer van een wispelturige overheid. Ze promoot eerst diesel, bant het daarna weer, je mag er niet meer mee in de steden en dan moet je kiezen voor benzine. Even later wordt hybride even fiscaal aantrekkelijker gemaakt, tot ze zien dat te veel mensen daarvoor kiezen... Denk ook aan de laadpalen: hoeveel ministers hebben we al niet horen zeggen dat er heel veel nieuwe laadpalen zouden bijkomen? Waar blijven ze? Zo verliezen mensen het vertrouwen in de overheid."
"Bij zonnepanelen geldt hetzelfde: dat beleid is ook zo vaak veranderd. Dat is toch wel echt een boeltje geweest de afgelopen jaren."
"We moeten om de zoveel jaar naar de stembus, waardoor we op korte termijn iets moeten realiseren. Maar naar mijn gevoel houden ze te weinig rekening met de lange termijn. Ze doen alles om zich te profileren, maar echt op basis van het beleid en op basis van cijfers, lijkt het me niet altijd te gaan."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's