Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Howe Gelb: "Ik noem dit instrument naar jou, Ilse"

Door Wonderland
2 maanden geleden
17:32 min
Volgende afleveringen afspelen

The Colorist Orchestra is het achtkoppige orkest onder leiding van Aarich Jespers en Kobe Proesmans. Ze herinterpreteren het oeuvre van muzikanten die hen nauw aan het hart liggen. Ze doen dat met gewone en minder gewone akoestische instrumenten: een kartonnen doos, een visbokaal... alles kan. Zo werkten ze al samen met Emiliana Torrini, Lisa Hannigan en Gabriel Rios. Telkens werden de songs van de artiest in kwestie liefdevol herwerkt en op plaat gezet. 
Nu is het de beurt aan Howe Gelb, de Amerikaanse singer-songwriter die wij kennen als frontman van de band Giant Sand, waar hij rock, country en blues combineerde, en van zijn prima solowerk.  En deze keer hebben ze het anders aangepakt. Ze zijn ze niet in zijn geweldig uitgebreide oevre gaan zoeken, ze hebben samen beslist om nieuw materiaal te schrijven en op te nemen.  Het resultaat is nu eindelijk uit: 'Not On The Map - The Colorist Orchestra & Howe Gelb ft. Pieta Brown'. 
Ilse Liebens kon er lang over babbelen met Howe Gelb. Hij toonde haar tijdens de videocall ook nog eens z'n volledige huis, én noemde een instrument naar haar! 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's