Luister en kijk naar de Radio 1 Sessie van Flip Kowlier

9 mei 2022
© Jokko / VRT
Flip Kowlier staat er weer helemaal. Hoewel hij nooit uit beeld is geweest, is het toch al 8 jaar geleden dat hij een nieuw album maakte. Dat kwam hij op maandag 9 mei live voorstellen tijdens een Radio 1 Sessie.

Het was niet dat we Flip Kowlier acht jaar lang niet meer gezien hebben. Als vast lid van zowel Ertebrekers als 't Hof van Commerce blijf je zichtbaar, natuurlijk. En letterlijk in beeld was hij de jongste twee jaar om de twee dagen in De Ideale Wereld. Maar solo, onder eigen naam, was het inderdaad acht jaar geleden, dat hij nog een album uitbracht.

Op de Radio 1 Sessies was Flip Kowlier de jongste jaren ook al minder in beeld dan je zou denken. Met Ertebrekers speelde hij al wel eens in onze Marconistudio in maart 2019, een jaar eerder fietsten Ertebrekers mee in Hautekiet Trapt Het Af, maar voor een Radio 1 Sessie onder zijn eigen naam moeten we al teruggaan naar 2011!

Daar moest dringend iets aan gedaan worden. Op maandag 9 mei speelde Flip Kowlier een exclusieve Radio 1 Sessie, en stelde hij zijn nieuwe album 'September' live voor.

Bekijk hier de sessie