"Ma echt, mijn vriendinnen worden zot als ze zien hoe ongezond ik eet"

6 maart 2017
 "Ma echt, mijn vriendinnen worden zot als ze zien hoe ongezond ik eet"
Enkel de perfecte foto op Instagram? Annelies Vaneechoutte, docent aan de Arteveldehogeschool, schrikt er van dat we steeds meer ons leven beleven door een filter van sociale media.
"Nee, dit ga ik niet op Instagram zetten", zegt ze . "Ma echt, mijn vriendinnen worden zot als ze zien hoe ongezond ik eet." Ze zit naast me op restaurant en heeft net een minispaghetti besteld. Ik moet even slikken.
Kijken wij, vrouwen, tegenwoordig eerst naar wat er op het bord ligt, en dan pas naar elkaar. Zien we door Instagram elkaars ongelooflijk leuke persoonlijkheden en inhoud niet meer? Zien wij niet meer dat meisje dat dolverliefd naar haar lief kijkt, maar wel dat meisje dat 'o-wee' koolhydraten met tomatensaus op haar vork draait. Zijn wij dat soort vriendinnen van elkaar geworden? 
Meisjes, vrouwen, wees lief voor jezelf. Verzorg je. Sport, beweeg. En eet alsjeblieft. Zorg voor een sterk en gezond lichaam dat kan dansen, studeren, sporten... en vrijen. Van een lijf dat dat allemaal kan, kan je toch alleen maar genieten.