Mama (99), zoon (72) en dochter (78) wonen in hetzelfde rusthuis

21 januari 2016
We leven langer. Belgische mannen worden gemiddeld 78,5 jaar, en de vrouwen 83 jaar. Dat is tof, zolang alles goed en gezond gaat, maar dat geeft ook zo wel zijn problemen. En zijn eigenaardigheden. Zo wonen in Borgerhout mama (99), zoon (72) en dochter (78) in hetzelfde woon-zorgcentrum.

Elisabeth Van Acker (99) zet het nieuwe jaar in met een groot familiefeest. 2016 wordt een speciaal jaar voor haar, want dan mag ze 100 kaarsjes uitblazen.

Bijzonder is dat de vrouw met zoon en dochter in hetzelfde woon- zorgcentrum woont. Wie het ouderlijke huis verlaat, verwacht niet meteen ooit nog samen te wonen met mama en papa. Bij Denise (78) en Roger De Visscher (72) liep dat even anders af. De rollen zijn omgedraaid, nu zorgt de dochter vooral voor de moeder. "En ze speelt graag de baas!" zegt Elisabeth.

 

Ik zeg altijd, we wonen in dezelfde straat!

 

Zij wonen opnieuw onder hetzelfde dak als mama Elisabeth. Elisabeth woont al negen jaar in het centrum in Borgerhout, zoon Roger kwam er vijf jaar geleden bij, dochter Denise woont er nog maar enkele maanden. De drie hebben een aparte kamer, maar zitten op dezelfde gang. En dat vinden ze zeker niet erg. “Ik zeg altijd, we wonen in dezelfde straat”, lacht Elisabeth.

Foto © VRT

Beluister hier de reportage over Elisabeth, Roger en Denise: