Manneke maan en de vrouwenstemmen

19 juni 2018
Luna Misteriosa
Buscemi heeft een nieuw album uit. Met Luna Misteriosa verkent de Limburgse band rond componist, producer en DJ Dirk Swartenbroekx weer alle hoeken en kanten van de wereld.

Buscemi is back, zoveel is zeker. Deze keer leunt onze Limburgse wereldburger weer aan bij de bossa nova en Brasil, maar ook Italië en zelfs China hebben voor dit album mee de klank van zijn kompas bepaald. 

Voor het titelnummer Luna Misteriosa en voor Red Lips Gold deed Buscemi een beroep op de diepe, donkere stem van de Italiaanse Limburger Luigi Catalano

Ja ik ken hem eigenlijk al vrij lang, hij is een mijnwerker op rust die nog vaak optreedt .. Ik vind ook dat hij een mooie stem heeft, mij doet het altijd wat denken aan Paolo Conte, ook qua sfeer.
Buscemi over Luigi Catalano

En verder zijn er featurings van Lady Cath (actrice Cathérine Kools, zie ook Dipso Calypso), de Braziliaanse Silvia Ramirez en de Britse zangeres Leo Wood.

Leo Wood is een zangeres uit Bristol. Ik vind dat ze een prachtig stemgeluid heeft. Het doet me een beetje denken aan de sfeer van Adele en Massive Attack .. Maar eigenlijk ken ik haar niet zo goed, dat is vooral via het internet gegaan. Zij is zelfs niet in de studio bij mij komen inzingen.
Buscemi over Leo Wood
Buscemi bij Radio 1
undefined

Veertien nieuwe tracks gaande van latin en bossa nova tot electro en drum 'n bass, maar zoals steeds bij Buscemi: nooit puur, eerder shaken not stirred. Als een avondlijke bries in de lente of een cocktail in de zomer.
 

HERBELUISTER hier het interview in Time Out: