Marc Descheemaecker, voorzitter De Lijn: "Sloganeske taal vakbond strookt niet met de realiteit"

16 februari 2018
Marc Descheemaecker, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Lijn tilt zwaar aan de staking. Dat zei hij in De Ochtend op Radio 1. "De socialistische vakbond ACOD maakt er een politieke staking van. Waarom ontgaat mij."

Marc Descheemaecker was in "De ochtend" niet te spreken over de staking: "De reizigers raken niet waar ze willen. Een openbare dienst moet iedere reiziger die belastingen betaalt die dienst geven. Maar ik zie dat de socialistische vakbond ACOD alleen al in februari 2 stakingsdagen heeft aangekondingd." 

"ACOD moet er altijd een politieke staking van maken"

De vakbonden staken onder meer omdat De Lijn werkt aan een nieuwe organisatiestructuur. En daarbij worden de 5 provinciale regio's vervangen door 15 vervoersregio's. "Zonder ontslagen willen we over een periode van 3 jaar verschuiven naar een performantere organisatie", vertelt Descheemaecker. "Er zal geen chauffeur minder rijden."

"Sloganeske taal"

Ten slotte verwijt Descheemaecker de socialistische vakbond ACOD "sloganeske taal". "Wat ze vertellen tegen het personeel strookt niet met de realiteit. En bovendien is er al een nieuwe stakingsaanzegging voor 26 februari. Het ACOD moet er altijd een politieke staking van maken. Waarom ontgaat mij."

Radio 1 Select