Marc Stassijns' legendarische interview met Muhammed Ali

16 juli 2017
In 1976 bracht Marc Stassijns verslag uit van de bokskamp tussen Muhammed Ali en Jean-Pierre Coopman in Puerto Rico. Voor Sporza Tour werd het legendarische interview met Muhammed Ali, die de voormalige sportverslaggever met hem had, nog eens boven gehaald.

"Hier staan twee boksers in de ring met een enorm klassenverschil", omschreef Marc Stassijns de wedstrijd. "Coopman kan er zelden bij, hij probeert het wel. Het lijkt of hij bang is, hoewel hij nochtans gezworen had echt op Muhammed Ali te gaan plakken."

"Ali scheen even in moeilijkheden te komen toen ie zijn mondstuk verloor, kort voor het einde van de tweede ronde, maar daar kon Coopman geen gebruik van maken." Coopman verloor de wedstrijd uiteindelijk in de vijfde ronde.

Het lijkt of ie bang is, hoewel hij nochtans gezworen had echt op Muhammed Ali te gaan plakken.

Stassijns gaat voort. "Het publiek is aan het jouwen. Men had meer verwacht van dit kampioenschap. Meer tegenstand en een meer evenwichtige kamp."

"Wat denk jij van Coopman?", vraagt Stassijns na de wedstrijd aan Ali. "Het was een goede wedstrijd. Hij is een goede bokser en moet er zeker mee verder gaan."