"Dit is de schaamte voorbij"

2 februari 2016
Marc Van Ranst: "Dit is de schaamte voorbij"
De West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé roept de bevolking op om illegale vluchtelingen niet te helpen. “Anders gaat het escaleren”. Viroloog Marc Van Ranst is niet te spreken over deze uitspraak.

"Deel geen voedsel uit aan illegale vluchtelingen", zei gouverneur Carl Decaluwé eerder deze week. "Anders gaat het escaleren".

Deze uitspraak schoot bij Marc Van Ranst in het verkeerde keelgat. "De schaamte voorbij", schreef hij op zijn Facebookpagina.

 

Van Ranst kreeg één minuut zendtijd van 'Hautekiet' om zijn hart te luchten:

Gisteren deed de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwe een oproep aan de bevolking om de vluchtelingen in zijn kustprovincie, net als de meeuwen op het strand, niet meer te voederen, want op die manier komen er nog meer, en dat is niet goed voor het toerisme.

Dit is de schaamte voorbij. En deze huichelaar zit dan 's zondags waarschijnlijk als brave CD&V’er in de kerk iets vaags godsvruchtig te prevelen over 'naastenliefde' en 'de hongerigen spijzen'.

De maskers vallen af. Racisme en xenofobie zijn blijkbaar weer salonfähig en behoren voor sommige politieke partijen nu tot de tien geboden.

Ik hoop dat we ons later deze dagen niet gaan herinneren als de dagen waarin we de waanzin nog hadden kunnen stoppen in een vroeg stadium, maar dat toen de meeste mensen niet durfden reageren op de o n g e l o o f l i j k e onmenselijke fascistoïde onzin die talrijke politici uitkraamden.

Het enige wat nodig is om het kwaad te doen zegevieren, is dat brave mensen niets doen en zwijgen.

Radio 1 Select