Mark Uytterhoeven is Opa op Ketnet

11 oktober 2021
© VRT
Mark Uytterhoeven heeft groot nieuws: vanaf vandaag start zijn gloednieuwe programma 'Opa' op Ketnet. Het resultaat van de coronaperiode en zijn creatieve geest. "De kinderen kennen mij helemaal niet meer" vertelt hij in 'De Ochtend'. "Ik kan nu vanaf nul beginnen."

Tijdens de lockdown ruimde Mark Uytterhoeven zijn tv-archief op en vond er het trolletje terug dat in 1993 de hoofdrol speelde in de rubriek Kinderspel van 'Morgen Maandag'. Omdat hij zijn kleinkinderen niet kon opvangen, gebruikte hij hetzelfde format om de afgelopen corona-periode een dagelijks clipje te maken voor hen.

Hij speurde het internet af, op zoek naar tweedehands trollen, paardjes, barbies, een racebaan, nepbananen, mini-meubels, speelgoedfruit....en verzamelde zo een resem rekwisieten die een rol in zijn absurde fantasiewereld spelen.

'Opa' wordt een dagafsluitertje op Ketnet, vertelt Uyterhoeven in 'De Ochtend'. Hij kan er vanaf nul beginnen, want de kinderen van nu kennen hem niet meer. Het zijn absurde en grappige verhalen en voor de (groot)ouders een knipoog naar 'Morgen Maandag'.

Lees verder onder de video

Beluister het gesprek met Mark Uytterhoeven in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

'Opa' vanaf maandag 11 oktober omstreeks 19.55 uur op Ketnet, Ketnet.be, VRT NU en in de Ketnet-app.

In 'De toestand is hopeloos maar niet ernstig' (maart 2021) las Mark Uyterhoeven al eens een van zijn verhalen in primeur voor. Luister hier: