Marka: “Twee jaar lang mocht ik niet naar Roméo’s optreden gaan.”

19 januari 2018
Allez Allez, Belgische band van begin jaren tachtig én nog steeds populair in de Belpop-lijst, treedt weer samen op. Marka, bassist van de groep, is ook trotste vader van muzikale toptalenten Roméo Elvis en Angèle. Hij probeert de balans te vinden tussen loslaten en advies geven.

Vroeger werd Marka herkend in de supermarkt en gevraagd om handtekeningen uit te delen. Nu wordt hij aangesproken over de carrière van zijn kinderen, Roméo Elvis en Angèle. “Als ouder wil je weten waar je kinderen mee bezig zijn,” zegt Marka. Natuurlijk probeer je ook subtiel advies te geven. Of je kinderen dat advies dan ook echt opvolgen, dát is een andere zaak.

De kinderen van Marka zeiden dat ze zonder hem verder wilden op muzikaal vlak. Ze wilden geen voorkeursbehandeling, niet aanzien worden als ‘de zoon of dochter van’.

“Hun carrière hebben ze zeker niet aan mij te danken.”

 

Hij respecteerde hun keuze en probeerde zich niet te moeien. Dat was niet gemakkelijk want hij wilde zijn kinderen behoeden voor stommiteiten. “Wat met Angèle gebeurt is fantastisch, maar kan ook zwaar zijn voor een jong meisje,” zegt Marka.

De eerste keer dat Marka naar een optreden van zijn zoon Roméo Elvis mocht gaan kijken, was in de AB. “Dat was een slecht optreden,” zegt Marka. Later die avond trad Roméo nog ergens anders op, maar Marka mocht niet komen. “Ik ging tóch, en zag dat het goed kwam,” zegt hij.

“Waarom moeten die teksten altijd over drugs gaan?”

Roméo’s teksten gaan o.a. over drugs. "Natuurlijk vindt je dat als vader niet fijn, maar hij doet het toch," zegt Marka. Roméo rookt soms marhiuana, maar drinkt bijvoorbeeld niet. Hij heeft er vertrouwen in dat zijn zoon de juiste beslissingen maakt.