Marlène de Wouters probeert sport toegankelijk te maken voor kansarme kinderen

19 april 2016
Sport is gezond. Het is goed voor onze spieren, ons hart en al de rest van ons lichaam. Maar er is nog een veel belangrijkere reden om te sporten. Een waarvoor Marlène de Wouters zich volop inzet. Dat vertelde ze bij De Bende van Annemie.

Een belangrijke is bijvoorbeeld het groepsgevoel dat je ermee creëert. Dat geeft je het gevoel dat je erbij hoort en dat je een toekomst hebt. "De actualiteit toont ons dat wie dat niet heeft, zich buitengesloten voelt. Dat kan dramatische gevolgen hebben," zegt Marlène.

Ik ga nu niet zeggen dat als alle IS-strijders uit ons land aan sport hadden gedaan, er niemand van was vertrokken. Ik ben er wel van overtuigd dat als je die kinderen een toekomst geeft, er veel zich misschien niet hadden laten hersenspoelen.

 

Alleen al om de reden hierboven, heeft ze daarom een goed doel in het leven geroepen. Het MW Fund. "Dat is er helemaal op gericht om sport toegankelijk te maken voor kansarme kinderen," zegt Marlène. Dat doen ze bijvoorbeeld door materiaal te financieren.

MW Fund werd nog maar pas opgestart en is nog op zoek naar geld. Daarvoor zijn ze nu gestart met Dine with a Star. Dat zijn etentjes met een BV die per opbod verkocht worden. Je gaat dan met vier personen en je date eten in een goed restaurant. Het fonds heeft uiteraard ook andere mogelijkheden om te sponsoren.

 

Meer informatie over MW Fund

Website

Dine with a Star