Marlon Williams - Marlon Williams

15 februari 2016
In januari stelde Marlon Williams tijdens een blitzbezoek aan Brussel zijn debuutalbum voor in Huis 23 van de AB. De gelukkige aanwezigen hoorden en zagen dat het goed was. Correctie, zeer goed was. Ze zullen er zeker bij zijn wanneer Marlon binnenkort mét band in de ABClub optreedt. Daags na de showcase schoof Marlon trouwens in Wonderland mee aan tafel.

In januari stelde Marlon Williams tijdens een blitzbezoek aan Brussel zijn debuutalbum voor in Huis 23 van de AB. De gelukkige aanwezigen hoorden en zagen dat het goed was. Correctie, zeer goed was. Ze zullen er zeker bij zijn wanneer Marlon binnenkort mét band in de ABClub optreedt. Daags na de showcase schoof Marlon trouwens in Wonderland mee aan tafel. Het werd toen een ontwapenend, boeiend, eerlijk gesprek.

En nu is zijn debuut officieel uit. Negen - op de single Hello miss lonesome na - donkere country songs, lichtjes tongue-in-cheek, met afgewogen porties melodrama en romantiek. Zes eigen composities en drie covers. Geen voor de hand liggende titels, wel songs met obscure roots, waardoor ze net zo origineel klinken als het eigen werk.

Let vooral ook op Marlons stem en delicate frasering. Wedden dat namen als Roy Orbison en de jonge croonende Elvis spontaan opborrelen? (Nu ja, nu natuurlijk iets minder spontaan.) Of nog: Antony Hegarty, maar dan wel in stoffig cowboyplunje. Maar beoordeel Marlon Williams toch maar vooral op zijn eigen merites!