Martin Heylen: "Er is meer geld te verdienen in Anderlecht. Maar er is meer plezier te verliezen in Oostende"

21 december 2017
Het nieuws sloeg in als een bom. Marc Coucke wordt de nieuwe eigenaar van voetbalclub Anderlecht. Journalist Martin Heylen, trouwe fan van KV Oostende, is erg ontgoocheld.

Martin Heylen, aangespoelde Oostendenaar en trouwe fan van KV Oostende, volgde het nieuws van de overname van Anderlecht al enkele weken op de voet. Als medewerker van productiehuis Woestijnvis kent hij Wouter Vandenhaute, een van de kandidaat-kopers van Anderlecht, ook erg goed. Ook hij viel compleet uit de lucht toen hij hoorde dat Anderlecht niet gekocht werd door Wouter Vandenhaute, maar door Marc Coucke.

Ik vind het een coup de théatre wat er gebeurd is.

Martin Heylen had helemaal niet gedacht dat Coucke zou weggaan bij KV Oostende: “Zijn betrokkenheid bij de club was niet fake en niet gespeeld. Op de momenten dat er slecht gepresteerd werd zat Marc Coucke echt in zak en as.”

Hoe het nu verder moet met KV Oostende? Dat kan Heylen niet inschatten. “Niemand kan dit inschatten op dit moment. Hij kan Oostende volgens mij niet zomaar loslaten.”

Er is meer geld te verdienen in Anderlecht. Maar er is meer plezier te verliezen in Oostende.

Heylen is erg ontgoocheld, niet omwille van het geld, maar wel omdat de club nu de begeestering van Coucke moet missen. “Coucke klopte in dit verhaal.”

Beluister het integrale interview:

Lees ook: