Meer dan twintig doden en honderd gewonden bij schietpartij op beroemde "Strip" in Las Vegas

2 oktober 2017
2017 Getty Images
Op de beroemde "Strip" in Las Vegas heeft een man het vuur geopend op het publiek van een countryfestival. Daarbij zijn zeker twintig doden gevallen en minstens honderd mensen gewond geraakt. De schutter, een inwoner van Las Vegas, werd doodgeschoten door de politie. Over zijn motieven is nog niets bekend.

Iets na 22 uur (lokale tijd) nam de schutter het publiek van het Route 91 Festival met een automatisch wapen onder vuur, vanaf de 32ste verdieping van het Mandalay Bay-hotel. Sheriff Joseph Lombardo van het Las Vegas Metropolitan Police Department bevestigt dat daarbij minstens twintig mensen zijn gedood en meer dan honderd mensen gewond zijn geraakt.

De schutter is doodgeschoten door de politie, meldt Lombardo nog. Het zou gaan om een inwoner van Las Vegas die alleen handelde. Over zijn motieven is nog niets bekend. De politie denkt niet dat hij lid was van een militante organisatie.

De politie spoort nog een Aziatische vrouw op die de schutter net voor de aanval vergezelde. De politie beschouwt haar niet als een verdachte, maar wil vooral met haar praten, klinkt het. Daarnaast zoekt de politie twee voertuigen die met de schutter worden geassocieerd. De politie vraagt ook iedereen die beelden heeft gemaakt, om contact op te nemen.

Meer op vrtnws.be