Mens versus machine

21 november 2020
De gemiddelde smartphone rekent vandaag een miljoen keer sneller dan de computer waarmee Apollo II in 1969 op de Maan is geland. Zelfs de meest krachtige computersystemen ter wereld evenaren amper de intelligentie van de kakkerlak. Als je eens een neuraal netwerk in actie wil zien moet je wachten tot er nog eens een zwerm spreeuwen of een school haringen passeert.

Als je iets over A.I. wil leren kan je beter De Celestijnse Belofte lezen dan naar Terminator kijken. Je wil niet weten wat de CO2-uitstoot is van een suggestie door Netflix of Spotify. Tomaten praten en linden leren. En van Chanel N°5 krijgen planten stress. Zo’n boek is het.

Mens versus machine – Artificiële Intelligentie ontrafeld - van Geertrui Mieke De Ketelaere, programmadirecteur artificiële intelligentie bij Imec. Een boek vol dingen die je nog niet wist, dingen die we nog niet weten en dingen waar we nog eens goed gaan moeten over nadenken. Of misschien kunnen we ook aan een machine overlaten? Als we nu eens tegen zaterdag twee algoritmes te schrijven, dan kunnen die dat samen aan Geertrui Mieke vragen?

Beluister het volledige gesprek :