"Mensen die naakt op Nasty Girl dansen, kunnen de wereld redden"

5 december 2017
Foto door Charlotte Odijk.
Liefdesverdriet kennen we allemaal. Die momenten waarop je te pas en te onpas begint te snotteren terwijl de herinneringen aan je ex-vriend(in) met de tranen komen bovendrijven. Misschien wanneer je een oude foto ziet of, in het geval van een vriend van Julie Cafmeyer, wanneer je selder snijdt. Maar zolang je de selder blijft snijden, is alles goed, vertelt Julie hieronder.

Ik ben deze morgen goed opgestaan. Ik heb enkele minuten naakt op Nasty Girl gedanst van Destiny’s child. Ik denk dat mensen die ’s ochtends in hun blootje op Nasty Girl dansen in staat zijn om de wereld te redden.

Tot zover heb ik dat - voor alle duidelijkheid - nog niet gedaan, maar ik heb wel al wilde plannen in die richting.

Ik ging die middag op bezoek bij Tom. Tom heeft liefdesverdriet en ik vroeg hem of hij een psycholoog overwoog. Hij zei dat hij nog in staat is om elke dag te koken. Mensen die elke dag koken zijn niet geestesziek en kunnen perfect functioneren in deze maatschappij.

Hij bekende me dat hij vanochtend toch zachtjes aan het huilen was toen hij in zijn eentje de selder aan het snijden was, maar toen hij de selder aan het eten was fluisterde hij zichzelf toe: ‘De selder smaakt mij, de selder smaakt mij, deze selder is gewoon echt heel lekker en goed gesneden.’

Ik had het gevoel dat hij door het bovenhalen van de selder weer op instorten stond dus heb ik hem getroost met de woorden: ‘Niet twijfelen Tom, mensen die selder snijden hebben geen psychologische bijstand nodig en zijn een voorbeeld voor deze samenleving, daar ben ik echt heel zeker van.’

Hij glimlachte en ik had het gevoel dat ik enkele seconden zijn wereld had gered.

Beluister het middagjournaal van Julie Cafmeyer:

Lees ook: