"Mensen met een handicap raken steeds verder achterop"

13 december 2016
'Mensen met een handicap raken steeds verder achterop.' Dat schrijft De Morgen op basis van nieuwe cijfers uit de inclusiespiegel van Mensenrechtenorganisatie GRIP.

In de inclusiespiegel bundelt GRIP cijfers over werk, opleiding, wonen en inkomen. De conclusie van die analyse is hard: op alle domeinen wordt de kloof tussen mensen met en zonder beperking groter.

Het aantal personen met een handicap zonder middelbareschooldiploma is nog altijd dubbel zo groot, en het aantal dat afstudeerde aan een hogeschool of universiteit nog altijd dubbel zo laag. 

De werkzaamheidsgraad van mensen met een handicap ging de afgelopen acht jaar niet vooruit, en blijft steken op ongeveer 43%.

Het aantal mensen met een beperking dat moeilijk rond komt, is tussen 2006 en 2014 gestegen van 19 naar 23%. Het aantal mensen met een handicap met een eigen woning is gedaald van 74 naar 66%. De cijfers werden gepubliceerd in De Morgen.

Debat

  • Merk jij zelf ook, uit eigen ervaring of door iemand uit je omgeving, dat de kloof tussen mensen met en zonder handicap steeds groter wordt als het gaat over werk, inkomen, opleiding en wonen?

Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.

Radio 1 Select