Meskerem Mees brengt ode aan Django Reinhardt: "Een fenomenale gitarist hè!"

9 februari 2021
In ‘Belpop Helden’ brengen acht artiesten een muzikale hommage aan hun favoriete Belpop-artiest. Singer-songwriter Meskerem Mees eert muzikant Django Reinhardt. Op haar 15de leerde ze zijn muziek kennen, en was ze meteen verkocht." Dat is gewoon een fenomenale gitarist hè."

Met 'Django Accclaimed' brengt Meskerem Mees een ode aan muzikant Django Reinhardt. Op haar 15 ontdekte ze de cd 'Djangology', en was ze meteen geboeid door zijn muziek. “Allemaal mooie nummers en ja, dat is gewoon een fenomenale gitarist hè.”

Meskerem Mees vertelt hoe ze Django ook apprecieert als mens. Zijn levensverhalen spraken haar aan. “Hij had karakter, en dat is toch wel iets waar je naar kan opkijken.”

Mees liet zich voor haar hommage inspireren door het hitnummer ‘Minor swing’ van Reinhardt. Oorspronkelijk wou ze de song inkleden in een gipsyjazzachtige stijl, maar nu klinkt het meer als een "western soundtrack" van een film uit de jaren 60, vertelt ze. Voor Meskerem leunt deze song dicht aan bij haar eigen muziek. “Het maken van dit nummer kwam heel natuurlijk.” 

Bekijk de hommage van Meskerem Mees aan Django Reinhardt:

Lees ook: