"Met Adèle Exarchopoulos op de foto: dat was mijn diepe puberale wens"

26 september 2017
Radio-DJ Wim Oosterlinck heeft een aantal idolen. Waaronder actrice Adèle Exarchopoulos. Na haar jaren te hebben aanbeden, kreeg hij eindelijk de kans om met haar op de foto te gaan.

"Ik ben fan van dat meisje", zegt hij. "Toen ik ontdekte dat ze aanwezig zou zijn in Brussel voor de première van haar nieuwe film 'Le Fidèle', moest en zou ik met haar op de foto. Dat was mijn diepe, innerlijke puberale wens. Een collega-dj heeft het voor me moeten vragen, maar het is gelukt!"

Wim Oosterlinck bewondert Adèle Exarchopoulos vooral omwille van haar performance in de film 'La vie d'Adèle'. "Wat zij doet in die film, is onvoorstelbaar. Ze is echt een fantastische actrice."

Wat zij doet in die film, is onvoorstelbaar.

Oosterlinck heeft voor meer bekendheden grote bewondering. "Ik kan zo fan zijn van mensen! Dat heb ik bijvoorbeeld ook met Obama. Dat ik kan denken: ik vind u zo goed. Ik houd ervan om te zien dat invloedrijke mensen, die wereldwijd bekend zijn, fantastisch zijn in hun vak. Zo ben ik ook fan van Lars von Trier. Al waren zijn laatste films niet supergoed."

Ik kan zo fan zijn van mensen!

Op muzikaal vlak heeft hij ook een held: Prince. "En dan expliciet zijn live optredens. Helaas heb ik hem nooit ontmoet. Mijn zus heeft wel eens op het podium gestaan om zijn microfoon goed te zetten. Dichter dan dat ben ik nooit geraakt."

De Bende van Annemie besloot daar verandering in te brengen en belde speciaal voor Wim Oosterlinck live met Prince. Of beter gezegd: met Prince-imitator Faar.

Wim met Adèle Exarchopoulos