Met de fiets naar het werk: je hebt altijd een verhaal mee

23 september 2016
Voor de laatste Annemieni maakt Annemie een droom waar: met de fiets naar het werk. Weliswaar niet haar eigen werk maar dat van Joris Tiebout, CEO van het slachthuis van Anderlecht. Hij fietst elke dag vanuit Dilbeek naar 'den abbatoir' . Hij kiest voor de fiets omdat hij zo zijn knie -én zijn fileprobleem oplost.

Annemie mag meefietsen, of beter 'een circusact opvoeren', want ze rijden met een bepaald type tandem. Hij zit achteraan, zij zit (of beter: ligt) vooraan (zie foto hieronder). Ze fietsen in stijl: hij strak in het pak, zij op hoge hakken. 

Laverend tussen de auto's voelt Annemie zich toch wat onveilig. "Hier zou allang een fietspad moeten liggen", zegt Joris, "zeker omdat er hier een school in de buurt is."

Na een tijdje rijden ze eindelijk op een fietspad, maar wel "klungelig aangelegd". En kijk, geleidelijk wordt het nog een mooie route, door een rustige volkswijk van Anderlecht, met de skyline van Brussel in de verte.

Vijf kilometer later komen ze kreukvrij en nog onbezweet aan ter bestemming. Joris: "Ik voel me hier echt goed bij. Je hebt al wat gepresteerd én je hebt een verhaal mee, je komt altijd wel wat tegen onderweg".

tandem