Mi Tio Bartolo

11 augustus 2016
nonkel bart
Nonkel Bart, de oom van Eva Moeraert, woont en werkt in Argentinië. Hij stuurt regelmatig zelf-ingesproken cassettebandjes naar zijn familie in België. Daarin vertelt hij ontroerend over het leven, de muziek en zijn wedervaren aan de andere kant van de wereld. En dan sterft hij aan een longontsteking... zo wordt verteld. Eva gaat als volwassen radiomaakster op onderzoek en maakt een documentaire. Daarin vertellen de goede vrienden, familie en cassettebandjes van Bart een heel ander verhaal....

Eva Moeraert was een tijd reporter voor Radio2. Eva geeft het vak Audio aan de Artevelde Hogeschool en ze werkt aan een audio-installatie met Dries Depoorter voor het Oorzakenfestival in de Brakke Grond in Amsterdam.

Eva zat zes maanden thuis met een burn-out. Voor een mini-radiodocumentaire ging ze op zoek naar hét geluid van een burn-out.

Vorig jaar won ze de Korte Golf Radioprijs 2015 met ‘Zelfportret (Herman Brood)’

Eva is uiteraard ook een podcastliefhebber. Ze beluistert graag The Heart, een podcast over menselijke intimiteit. En dat kan soms heel ver gaan....

'Mi tio Bartolo' is een zeer persoonlijke documentaire over de nostalgie van een verloren jeugd en onze zoektocht naar echte antwoorden als we grote mensen zijn.

 

 

Stijn Devillé en Katharina Smets zijn aan elkaar gewaagd. Ze hebben allebei een hart voor straffe radioverhalen. Bovendien brengen ze de audioverhalen niet alleen naar de intimiteit van je hoofdtelefoon maar ook naar een theaterzaal.

Stijn Devillé is theatermaker, auteur en artistiek leider van theatergezelschap HetNieuwStedelijk. In veel van zijn voorstellingen krijgt de audio een even prominente plaats naast tekst, spel en decor.

Katharina Smets is al jaren een gevestigde freelance radiodocumentairemaker. Als lesgeefster screent ze nieuw radiotalent en ze organiseert verschillende luisterfestivals in Nederland en Vlaanderen.