Microbioloog Herman Goossens pleit voor mobiele testteams op scholen: "We moeten het anders aanpakken"

17 september 2020
© Eric Lalmand (Belga)
Microbioloog Herman Goossens pleit ervoor om mobiele testteams in te zetten op scholen. Daarbij trekken dokters en verzorgers naar scholen om op grote schaal te testen op COVID-19. Zo wil hij het aantal kinderen dat in quarantaine moet verminderen en de werklast van de dokters verlichten.

Onnodige quarantaines op school? "Zet mobiele testteams in" zegt microbioloog Herman Goossens in 'De Morgen'. Ook in 'De Ochtend' lichtte hij zijn plannen toe.

“Ik denk niet dat kinderen in quarantaine plaatsen de goede oplossing is. We moeten dat anders aanpakken en naar de scholen trekken. Ik krijg veel telefoons en mails van huisartsen die zeggen dat ze het niet meer zien zitten, dat al die kinderen testen niet haalbaar is. Daarom die mobiele teams, om dan bij die kinderen een neuswis af te nemen, maar tegelijkertijd ook een speekseltaal. Omdat ik denk dat speeksel een zeer goed alternatief is. En als we in de winter op grote schaal zullen moeten testen, kan je niet telkens zo’n neuswis afnemen bij de kinderen. Dan is speeksel testen een veel betere manier.”

Goossens heeft zijn plannen al toegelicht en afgetoetst bij het Antwerpse stadsbestuur en volgens hem krijgt hij enthousiaste reacties.

Beluister het gesprek met Herman Goossens in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: