"Mijn gevecht met de kilo's is voor het leven"

5 april 2018
Zanger Tom Dice vertegenwoordigde in 2010 België op het Eurovisiesongfestival in Oslo. Speciaal voor zijn deelname vermagerde hij toen bijna vijftien kilo. Nu zijn we acht jaar maar ook bijna tien kilo's later.

"Voor mijn selectie en deelname aan het Eurovisiesongfestival was ik een stuk zwaarder van gewicht. Een medewerker bij VRT was eerlijk en zei mij dat ik moest vermageren om te kunnen concurreren met de beste en mooiste zangers. Dat kwam even heel hard aan maar ik heb zijn raad opgevolgd. Ik was toen 20 jaar oud en ben in die periode twaalf tot vijftien kilo afgevallen. Ik snapte wel waarom het nodig was en ben die VRT-medewerker nog altijd dankbaar voor zijn raad", zegt zanger Tom Dice in De Bende van Annemie. 

Mooi vanbinnen en vanbuiten

Volgens Dice was hij als zanger waarschijnlijk niet zo sympathiek of 'echt' overgekomen mocht hij zwaarder geweest zijn. "Je gewicht heeft ook iets met zelfrespect en een verzorgd voorkomen te maken. Mooi zijn betekent ook mooi vanbinnen zijn, en dat hangt wel samen. Ik denk dat zwaardere mensen zichzelf vaak niet zo mooi vinden en dat ze dat ook uitstralen", beweert Dice. 

Kilo's verliezen doe ik voor mezelf

Ondertussen staat Dice zelf niet meer zo scherp als acht jaar geleden. Tijdens zijn deelname aan het Eurosongfestival woog hij 86 kilo, begin dit jaar stond zijn weegschaal op 102, maar die is ondertussen gezakt naar 93 kilo. "Ik ben nu 28 jaar en wil puur voor mezelf terug streven naar het gewicht dat ik had tijdens mijn deelname aan het Eurovisiesongfestival", vertelt hij.

Ik moet nog maar naar een komkommer kijken en ik kom bij

Kilo's verliezen is niet evident. Dice's streefgewicht is 88 à 86 kilo. Dat betekent dat hij minstens nog vijf kilo moet vermageren. Hoe pakt de zanger dat aan? "Ik doe dat vrij drastisch en zeg tegen mezelf: 'nu is het gedaan met vettig eten'. Ik heb ook wel de aanleg om dik te worden en moet dus de discipline hebben om gezond te eten. Maar soms heb ik daar een periode helaas geen zin in. Dat is moeilijk omdat al dat vettige eten ook gewoon lekker is. Maar jezelf een doel opleggen, helpt wel."

Lees ook