"Mijn moeder kwam me wakker maken met het tragische nieuws"

5 september 2017
Toen prinses Diana stierf, weet Lisbeth nog dat ze er écht niet goed van was. "Mijn moeder en ik hadden veel sympathie voor haar." De dag dat Diana verongelukte, kwam Lisbeths moeder haar wakker maken met het tragische nieuws.

Nochtans is het niet zo dat Lisbeth zich vaak laat meeslepen door overlijdens van bekenden. "Ik had niet dezelfde gevoelens bij de dood van Koning Boudewijn." Toch had ze het wél bij Diana. Dat kwam ook door de omstandigheden waarin Lady Di stierf.

Zo opgejaagd de dood in gaan, dat was zo tragisch.

Nu, na twintig jaar, zag Lisbeth Imbo de documentaire over de laatste dagen van Diana terug. "Alles kwam terug, de gevoelens van toen."
Niet alleen de dood was tragisch, ook het huwelijk van Charles met Diana was niet gespeend van enige tragiek. "Ze had alles, maar zou wou maar één ding, een man die haar graag zag."

Wat Lisbeth ook zo mooi vond aan de documentaire Diana 7 Days, is de openheid waarmee prins William en prins Harry praatten over die periode in hun leven. Lisbeth vindt het belangrijk dat je de dingen openlijk durft benoemen, zelfs als dat niet gemakkelijk is. 

Af en toe moet je de plaats die je inneemt in de samenleving en die je de kans geeft om iets gehoor te geven, gebruiken.

Zo heeft Lisbeth zelf al getuigd over ongewild kinderloos zijn. "Natuurlijk zijn er fijnere dingen om openlijk over te praten. Maar ik dacht: als ik nu ook zwijg, klopt het niet natuurlijk."

 

Radio 1 Select