“Mijn vader wou dat ik beursanalist werd”

24 oktober 2017
“De burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, is onlangs overleden aan longkanker. Dat raakte me, omdat mijn vader aan dezelfde ziekte overleden is. Hij was nauwelijks 42 jaar."

"Mijn vader rookte, ja, maar hij was wel sportief. Ook de vader van mijn vrouw (Kristel Verbeke van K3, nvdr) is trouwens aan longkanker overleden. En we worden recent wel meer geconfronteerd met verlies.”, zegt Gene Thomas.

“Ik was vijftien jaar toen mijn vader stierf. Hij was zelf ook een zanger. Zo herinner ik me nog hoe hij tijdens een optreden in Brussel op het podium klom en de microfoon overnam van de band. Hij heeft me ook mijn eerste drie akkoorden op gitaar geleerd.”

MacGyver

“Natuurlijk was zijn dood verschrikkelijk. Op dat moment, als je nog een puber bent, heb je nog meer de strenge hand van je vader nodig. Hij voelde zijn dood naderen, en heeft me nog een richting proberen uit te duwen. Hij vond dat ik later zeker een vaste job zou moeten hebben. Zelf dacht hij aan beursanalist.”

“Maar uiteindelijk riep de muziek me. Ik heb wel een jaartje aan het RITCS in Brussel gestudeerd, maar dat was niets voor mij. Toen heb ik zwarte sneeuw gezien. Maar ik ben dan veel beginnen op te treden en het is me toch gelukt om een muzikale carrière uit te bouwen.

Ik kan trouwens nog altijd geen noot lezen, ik schrijf al mijn songs zelf. Daarom noem ik mezelf de 'MacGyver van de Vlaamse showbizz'. Ik doe alles op gevoel.”

Ik noem mezelf de MacGyver van de Vlaamse showbizz

Lees ook