Mike Scott (The Waterboys) over zijn nieuwe album én zijn nieuwe vlam

11 september 2017
Daar is hij weer, Mike Scott met z'n Waterboys. Een kleine twee jaar werkte hij hard aan zijn album en dat leverde 23 nummers op, waarvan de meeste over zijn nieuwe vriendin gaan: Rokudenashiko. De Japanse artieste die de voorbije jaren moest verschijnen in enkele rechtszaken omwille van haar vaginakayak, bijvoorbeeld.

Toen Mike Scott via het internet over de artieste hoorde, wist hij meteen: "Ik moet met die vrouw praten". Dus volgde hij haar via Twitter en zij volgde hem terug. Hij stuurde haar een bericht en zij stuurde terug. Hij ging naar Japan en zij kwam met hem terug. Ondertussen zijn ze getrouwd en heel wat nummers op Out of all this blue gaan over haar.

Doorheen zijn carrière is de stijl van the Waterboys heel sterk verandert, over oude R 'n B, folk tot punk, maar ook nu blijft hij nog evolueren. Hij luistert naar veel zwarte muziek van de jaren '60 en '70, maar ook veel naar Kendrick Lamar en andere hiphop.

Ik hou van hiphop, hiphop breekt nog altijd alle grenzen, ik beschouw dit als mijn eigen hiphopalbum, verder gaan zal moeilijk zijn

Sinds het begin hebben ondertussen al meer dan 80 artiesten zichzelf Waterboy mogen noemen. Maar op dit moment kan Mike geen enkele muzikant kiezen die hij opnieuw in zijn band zou willen hebben, deze opstelling is de allerbeste. Dat hij heel wat mensen heeft moeten wegsturen, daar heeft hij geen spijt van.

Radio 1 Select