Minister Annelies Verlinden: “Bekijken of instructies nog verduidelijkt moeten worden”

22 februari 2021
© Eric Lalmand (Belga)
Het is uitzonderlijk weer voor de tijd van het jaar en veel mensen hebben daar afgelopen weekend van genoten. Maar op sommige plaatsen leidde dat vroegtijdige lenteweer tot grote drukte en leek het even alsof de coronamaatregelen niet bestonden. Terwijl op de ene plek coronaboetes werden uitgedeeld, beperkte de politie zich op andere plekken tot het aanspreken van mensen. Waren de sancties te willekeurig? Minister Annelies Verlinden reageerde in 'De Ochtend'.

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaat vandaag samenzitten met de politietop om het afgelopen weekend te evalueren. Dat heeft de minister gezegd in 'De Ochtend'. Op vele plekken was het druk en werden de coronamaatregelen niet goed nageleefd.

Terwijl op de ene plek coronaboetes werden uitgedeeld, beperkte de politie zich op andere plekken tot het aanspreken van mensen als ze bijvoorbeeld geen mondmasker droegen of geen afstand hielden.

Minister Verlinden laat de inschattingen over aan de politie op het terrein. “Het is heel moeilijk om een uitspraak te doen over het hele grondgebied. Het belangrijkste is dat finaal de veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk werden nageleefd.” Ze zal vandaag met de politie bekijken of de instructies verduidelijkt moeten worden en of er nog bijkomende instructies gegeven moeten worden.

Beluister het gesprek met Annelies Verlinden in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: