Minister Beke: "Komende twee weken 18.000 personeelsleden in Vlaamse ziekenhuizen gevaccineerd"

22 januari 2021
© Radio 1
In alle Vlaamse ziekenhuizen zullen de komende 2 weken zo'n 18.000 personeelsleden gevaccineerd worden met een eerste dosis tegen het coronavirus. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke in 'De Ochtend'.

"We hebben intussen al een 5.000 mensen in de ziekenhuizen die gevaccineerd zijn. En voor de komende weken zullen we nog ongeveer 18.000 mensen kunnen vaccineren, niet alleen in de 13 hub-ziekenhuizen van Pfizer, maar ook in de 45 andere ziekenhuizen. Dat wil zeggen, de mensen in de intensive care en diegene die op de spoeddienst werken", aldus minister Wouter Beke. Op die manier zouden naar schatting zo'n vierde van de personeelsleden op de diensten intensieve zorg en spoed gevaccineerd kunnen worden.

De Pfizer-hub-ziekenhuizen kunnen vandaag al starten, de anderen ziekenhuizen kunnen starten van zodra het Moderna-vaccin er wordt geleverd. Voor hen gaat het om minstens 100 en maximaal 400 eerste dosissen. De vaccinatie van ziekenhuispersoneel heeft vertraging opgelopen, omdat Pfizer minder vaccins levert dan eerst gemeld.

Beluister het gesprek met minister Wouter Beke in 'De Ochtend': 

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'