Minister Frank Vandenbroucke: "Heropenen van terrassen niet aan de orde"

16 maart 2021
© Dirk Waem (Belga)
Minister van Volksgezondheid en vicepremier Frank Vandenbroucke (SP.A) vindt de recente - stijgende - coronacijfers "zeer verontrustend". "Dit is meer dan een alarmsignaal", zegt hij in 'De Ochtend'.

"We zien een sterke circulatie van het virus: de voorbije dagen gemiddeld meer dan 2.800 vastgestelde besmettingen per dag" zegt minister Frank Vandenbroucke. "Dat is zeer veel en dat aantal stijgt relatief sterk. We zien ook een sterke toename van het aantal mensen dat wordt opgenomen in het ziekenhuis. Onze afdelingen intensieve zorg beginnen vol te lopen, terwijl eigenlijk het aantal mensen dat op intensieve ligt zonder corona, nog altijd minder is dan normaal. Er worden dus nog altijd ingrepen en behandelingen uitgesteld. Dat is héél slecht voor de volksgezondheid."

Er worden nog altijd ingrepen en behandelingen uitgesteld. Dat is héél slecht voor de volksgezondheid.

Hij wil dat de afspraken, over bijvoorbeeld telewerk, strikt worden opgevolgd. "Als we ná de paasvakantie de middelbare scholen willen heropenen, dan moeten we vandaag voorzichtiger zijn. Dan gaan we een aantal afspraken terug op de agenda moeten zetten. Anders komen we er niet. Gesprekken over het heropenen van terrassen zijn totaal niet aan de orde", stelt Vandenbroucke kordaat. "Men moet ophouden met mensen dingen voor te houden. Versoepelingen zijn heel sympathiek, maar dat is de mensen een rad voor de ogen draaien."

Men moet ophouden met mensen dingen voor te houden. Versoepelingen zijn heel sympathiek, maar dat is de mensen een rad voor de ogen draaien.

Beluister het gesprek met minister Frank Vandenbroucke in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: