Minister-president Jambon: "Als het nodig is, kan het Overlegcomité binnen het uur samenkomen"

24 november 2021
© Dirk Waem (Belga)
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) reageert in 'De Ochtend' op de stijgende coronacijfers en op de beslissing van de provincie Oost-Vlaanderen om daar de komende maand niet-professionele feesten en fuiven te verbieden.

"De gouverneur van Oost-Vlaanderen neemt hier nu heel specifieke maatregelen" zegt Jan Jambon over de beslissingen van Carina Van Cauter. "Strikt genomen is dat de bevoegdheid van de gouverneur. Maar ik vraag me af of de cijfers in Oost-Vlaanderen dan zoveel slechter zijn dan elders. Ik roep op om de effecten van de maatregelen die nationaal genomen zijn eerst af te wachten. Maar het is een feit - en dat wisten we - dat de cijfers verder stijgen. We volgen dat dagelijks op. En wanneer het noodzakelijk is, komt er natuurlijk een nieuw Overlegcomité. Er is flexibiliteit genoeg, dat is al gebleken in het verleden. Als het noodzakelijk is, kan het Overlegcomité binnen het uur bijeenkomen."

Als het noodzakelijk is, kan het Overlegcomité binnen het uur bijeenkomen.

"Ik zou willen vragen een beetje koelbloedig te zijn. De cijfers stijgen, maar ik zie nu toch dat, na het Overlegcomité van vorige week, er heel wat dingen spontaan worden afgelast. En dat mensen spontaan een stuk voorzichtiger zijn. Het duurt 10 tot 14 dagen eer je de effecten daarvan ziet."

Beluister het gesprek met Jan Jambon in 'De Ochtend' via Radio 1 Select (ook het groot Leesoffensief komt in dat gesprek aan bod)

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: