Minister Vandenbroucke: "Als Pukkelpop niet aan voorwaarden kan voldoen, dan lukt het niet"

23 juli 2021
VRT
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) herhaalt dat de regels voor festivals simpel. "Ik begrijp dat het niet makkelijk is om dat waar te maken. De beoordeling is aan Pukkelpop. Als Pukkelpop er niet aan kan voldoen, dan is het beter dat het niet doorgaat", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1.

Wie naar een festival wil, heeft drie mogelijkheden: ofwel ben je volledig gevaccineerd, ofwel heb je een negatieve PCR-testuitslag van maximaal 48 uur oud op zak, ofwel heb je een negatieve sneltest van maximaal 24 uur oud. Die moet dus elke dag herhaald worden. Voor Pukkelpop is dat een zware opdracht.

Vandenbroucke zegt desondanks dat de regels duidelijk en relatief eenvoudig zijn en is ook niet van plan daar nog veel aan te morrelen. “Pukkelpop zei dat het mogelijk was om het festival op een veilige manier te organiseren. In het plan van de Vlaamse regering begin van de zomer stond de mogelijkheid om Pukkelpop te laten doorgaan. Het was perfect mogelijk om elke dag iedereen op het terrein te testen."

"Wij vragen nu eigenlijk minder dan dat. Als het niet lukt om aan de regels te voldoen, alle respect en begrip daarvoor. Als ze zeggen dat ze het niet kunnen waarmaken, dan gaat het niet door.”

Beluister het gesprek met minister Frank Vandenbroucke via Radio 1 Select.

Bron: VRT NWS en De Ochtend.