Minister Weyts vraagt dat leerkrachten vaccin krijgen, voor de rest van de bevolking

18 maart 2021
© Eric Lalmand (Belga)
Vlaams minister van onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil dat leerkrachten een vaccin krijgen voor de rest van de bevolking aan de beurt komt. "Ik ken geen enkele beroepsgroep die zo intensief met andere mensen in contact komt als leerkrachten zegt hij in 'De Ochtend'.

De onderwijsvakbonden vragen dat al enige tijd dat leerkrachten een vaccin krijgen voor de rest van de bevolking, maar er komt voorlopig geen lijst met prioritaire beroepen, met één uitzondering.

“Er is een uitzondering gemaakt voor de politiediensten, en dan nog enkel de interventie-eenheden" zegt minister Ben Weyts in 'De Ochtend'. Omdat die vaak in contact komen met andere mensen is het argument. Wel, ik ken geen enkele beroepsgroep die zo intensief met andere mensen in contact komt als leerkrachten. Mensen uit het kleuteronderwijs, die krijgen dagelijks spuug en wat nog meer over zich.”

Ik ken geen enkele beroepsgroep die zo intensief met andere mensen in contact komt als leerkrachten. Mensen uit het kleuteronderwijs, die krijgen dagelijks spuug en wat nog meer over zich.

De uiteindelijke beslissing kan Weyts echter niet nemen, dat doet het federale niveau.

Beluister het gesprek met minister Ben Weyts in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: