“Misschien had ik niet moeten meedoen aan Sterren op de dansvloer”

20 maart 2018
Het leven van ondernemer en ex-basketter Pieter Loridon werd breed uitgesmeerd in ‘de boekskes’. Zelf was hij daar niet altijd zo blij mee. Hoe komt het dat het leven van een sportman interessant voer wordt voor de roddelpers?

De ‘boekskes’ speelden een belangrijke rol in het leven van Pieter Loridon. Als topsporter had hij niet meteen een leven in de schijnwerpers. Het begon allemaal toen hij meedeed aan het programma Sterren op de Dansvloer. “Ik werd ineens immens populair,” vertelt Pieter. Tegen zijn verwachting in won hij de wedstrijd. Dat hij ging winnen, wist VTM hem door de stemming vijf weken voor de laatste aflevering al te vertellen. Vanaf toen verscheen zijn liefdesleven in de roddelpers. “Misschien had ik niet moeten meedoen,” vertelt hij.

Het was een foute beslissing om mijn trouwfoto's te verkopen

Plots sprak Pieter de media aan, iets waar hij niet was tegen opgewassen. “Ik verloor een groot stuk van mijn naïviteit,” vertelt hij. Pieter kreeg 20.000 euro voor zijn trouwfoto’s. Naar eigen zeggen deed hij het niet voor het geld. Toch ziet hij die beslissing als iets dat hij niet had moeten doen, een ‘fout’ van zijn kant. “Je wordt vogelvrij verklaard wanneer je samenwerkt voor zoiets,” zegt hij.

Pieter kwam terecht in een andere wereld, één met veel opportuniteiten. “Je zegt dan ‘ja’ op voorstellen omdat je gelooft in de goedheid van de mens. Maar redacteurs met wie ik goed samenwerkte, schreven vijf dagen later het omgekeerde,” vertelt hij.

Geen interviews

Intussen geeft Pieter al zeven jaar geen interviews meer. Behalve voor de Bende van Annemie dan, omdat hij dan zelf achter de microfoon zit en kan beslissen wat hij zegt.
Toch blijft hij zijn leven delen op Instagram. Tijdschriften pikken dat dan natuurlijk op. Dat is niet meteen een slechte zaak. “Tegenwoordig bepalen we zelf via social media wie populair wordt, en niet meer de hoofdredacteurs,” zegt Pieter.