"Misschien wordt het tijd dat Theo Francken ontslag neemt als staatssecretaris?"

8 september 2015
Gisteren heeft staatssecretaris voor asiel- en migratie Theo Francken voor het eerst pre-opvang georganiseerd voor de vluchtelingen in Brussel. Er waren 500 bedden voorzien, maar amper 14 vluchtelingen daagden op. Duidelijk tot groot ongenoegen van Francken, die enkele tweets de wereld instuurde.

 

Ik bied basic-preopvang aan. 14 gaan erop in. Ze willen gewoon nt. Tentenkampje te knus blijkbaar. Kritiek stopt hier. Excuses welkom. Dank.

— Theo Francken (@FranckenTheo) 8 september 2015

 

Journalist Joel De Ceulaer heeft ernstige vragen bij die tweet:

Vraag, geen mening: is dit een gepaste toon voor een staatssecretaris? (Oké dan, retorische vraag) https://t.co/XNZuGtuMTQ

— Joel De Ceulaer (@jdceulaer) 8 september 2015

 

Hij krijgt van Hautekiet 1 minuut om zijn mening te ventileren:

"Ofschoon ik mij officieel in een opinievrije periode bevind, wil ik hier in ons aller belang toch een voorzichtige suggestie doen: misschien wordt het tijd dat Theo Francken ontslag neemt als staatssecretaris? Hij zit daar toch maar te mokken.

Gisteren bleven de vluchtelingen liever in hun tenten slapen dan in de bedden die Francken had laten klaarzetten in het WTC-gebouw. Dat kwetste zijn gevoelens.

Vanmorgen verstuurde hij deze tweet: "Ik bied basic preovang aan. 14 gaan er op in. Ze willen gewoon niet. Tentenkampje te knus blijkbaar? Kritiek stopt hier. Excuses welkom. Dank."

Bon, ik bied bij deze namens de gehele Belgische bevolking mijn excuses aan bij Theo Francken. Het spijt ons dat we hem hebben verkozen. En ik geef hem 1 goede raad: als hij impulsieve tweets wil versturen, als hij wil zagen en klagen, als hij zich wil aanstellen en in zelfbeklag wil wentelen, dan moet hij columnist worden, geen staatssecretaris.

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.