"Misschien is ze gestoord maar ze zal de geschiedenis ingaan als de Vrouw die onze planeet redde van de olie-industrie"

10 maart 2017
De ontwikkelingen in de VS laten Sara De Mulder niet onberoerd...
Eind vorig jaar werd ik wakker in een nachtmerrie. Trump werd verkozen tot president van de VS.
Slechts enkele maanden later staan er tipi’s voor het Pentagon en weet ik dat alles goed komt. Vandaag 10 maart verzamelen de Sioux van North Dakota en hun bondgenoten in een nooit eerder geziene protestactie te Washington DC tegen de aanleg van de DAPL en de Keystone XL pijpleiding.
Deze wereldwijde protestbeweging van waterbeschermers groeide uit de eenzame actie van een wanhopige vrouw; Ladonna Brave Bull Allard. In een poging het graf van haar zoon te beschermen tegen de bulldozers, plantte ze een tipi naast het graf en ontstak een vuur.
Dat nog steeds de wereld rondgaat.
Wat we kunnen doen om deze vrouw te steunen,is ons geld investeren in duurzame banken banken die investeren in duurzame sectoren. Emmeline Pankhurst weigerde zich te schikken naar een mannengedomineerde samenleving. Men verklaarde haar krankzinnig. Ze ging de geschiedenis in als de Vrouw die ons stemrecht gaf. Rosa Parks weigerde achteraan in de bus te gaan zitten. Men verklaarde haar strijd hopeloos en gestoord. Ze ging de geschiedenis in als de Vrouw die de zwarten burgerrechten gaf. Ladonna Brave Bull Allard weigerde het graf van haar zoon in de steek te laten. Misschien is ook zij krankzinnig, hysterisch of gestoord maar ze zal de geschiedenis ingaan als de Vrouw die onze planeet redde van de olie-industrie.