Mme DSK stands by her man

20 mei 2011

De vraag is waarom. Wij doen niet zo aan meningen, maar in het geval van Anne Sinclair maken we graag een uitzondering: 'Dat DSK zijn twee geboeide pollekens mag kussen met zo'n echtgenote'. (Eén redactielied wenst daar aan toe te voegen dat ze er verdomd goed uitziet. En niet alleen voor haar 62.)

Ann Sinclair (rechts op de foto) - née Anne-Élise Schwartz - is een van Frankrijks rijkste erfgenames, goed voor honderden miljoenen euro's. Dochter van een rijke industrieel, kleindochter van de grote New Yorkse galeriehouder Paul Rosenberg.

Wij noteren: Voor het geld moet ze het niet doen.


Ze was een van Frankrijks bekendste TV - journalisten. Dertien jaar lang presenteerde ze op zondagavond het programma 'Sept sur sept' op TF1. Ze interviewde onder meer politici als Francois Mitterrand, Nicolas Sarkozy, Bill Clinton, Mikhail Gorbachev,Shimon Peres, Felipe González, Helmut Kohl, Gerhard Schröder en Hillary Clinton; en niet-politici als Prins Charles, Madonna, Sharon Stone, Paul McCartney, Woody Allen en George Soros. Om alle figuren uit de Franse populaire en minder populaire cultuur niet te moeten noemen. In 1997 stopt ze met televisiewerk omdat DSK Minister van Economie werd.

Wij noteren: Ze doet het niet om vaker op TV te komen.

Sinclair is de derde echtgenote van DSK, goed op de hoogte en alles behalve dom. Het kan niet anders of ze kende - en kent - DSK's reputatie.

We noteren: Niet uit naïviteit.

Is het misschien uit persoonlijke ambitie dat ze verklaart "I do not believe for a single second the accusations against my husband" en met een koffer vol geld naar New York vloog om 's mans forse borg te betalen?

Er wordt gefluisterd dat mevrouw DSK misschien nog meer dan haar echtgenoot het Elysée ambieerde. Als dat al zo is, dan zal het haar toch niet ontgaan zijn dat DSK z'n presidentiele aspiraties bij het grof huisvuil mag zetten?

Wij noteren: Niet uit blinde ambitie. Blijft nog over: puur uit liefde.

Maar we noteren toch maar: De vraag blijft open.

U kan hier de blog van Anne Sinclair lezen. Misschien dat het antwoord daar ooit verschijnt.