Modeontwerper Raf Simons krijgt Ultima voor Algemene Culturele Verdienste

14 juni 2017
Raf Simons heeft de hoofdvogel afgeschoten op de uitreiking van de Ultima's, de nieuwe naam voor de Vlaamse Cultuurprijzen. De Vlaamse modeontwerper kreeg de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste. Jeroen Olyslaegers is de laureaat in de categorie Letteren.

Nadat ze enkele jaren verspreid over enkele maanden waren uitgereikt, zijn de Vlaamse Cultuurprijzen voor 2016 opnieuw in bulk tijdens een ceremonie de deur uit gegaan. Dat gebeurde in Kunstencentrum Vooruit in Gent. Meteen kregen de prijzen een nieuwe naam. Voortaan heten ze de Ultima's.

De hoofdprijs van de avond was voor modeontwerper Raf Simons. Hij ging aan de haal met de Ultima voor Algemene Culturele Verdienste. De jury looft hem als "een monument in de modewereld". "De invloed van zijn werk is vanuit Antwerpen uitgegroeid tot Europa en ondertussen de hele wereld."

Simons werkte lange tijd voor het Duitse modehuis Jil Sander en later voor het Franse modehuis Dior. Sinds augustus vorig jaar is hij bij Calvin Klein aan de slag.

Meer op deredactie.be