Moet er een allergieëngids komen voor restaurantbezoeken?

12 december 2014
Vanaf morgen moeten de veertien belangrijkste allergenen verplicht vermeld worden bij niet-voorverpakte voedingswaren. Het gaat over voedsel verkocht in de horeca, bakkerijen, slagerijen, maar bijvoorbeeld ook over maaltijden in schoolrefters of bedrijfsrestaurants.

Op etiketten moeten de allergenen al langer vermeld worden, maar vanaf morgen moeten ze duidelijk alaprt van de rest van de lijst met ingrediënten aangegeven worden. De allergenen zijn: gluten, schaaldieren, eieren, vis, aardnoten, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, zwaveldioxide en sulfieten, lupine, weekdieren.

Eva Daeleman vertelt in Hautekiet over haar voedselintoleranties.

REAGEER!

Vind jij de nieuwe wetgeving een stap in goeie richting? Of is er nog meer nood aan bijvoorbeeld een allergieëngids (intolerantiegids) voor restaurants (vergelijkbaar met diabetesgids “Zucsu”)? Of andere initiatieven?
 

 

Foto © McPig

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.

Radio 1 Select