Moet financiële geletterdheid opgenomen worden in de eindtermen?

11 maart 2016
Wat moeten kinderen leren over geldzaken? Het is een van de vragen die aan bod komen tijdens het eindtermendebat dat momenteel volop gevoerd wordt. Tijdens de week van het geld, die volgende week start, is de vraag belangrijker dan ooit. Moet er een meer aandacht voor financiële geletterdheid komen?

Het is opvallend: uit het eindtermendebat blijkt duidelijk dat veel mensen financiële geletterdheid willen opnemen in de eindtermen. Misschien is dat omdat ook veel volwassenen moeite hebben met geldzaken en het interpreteren van financiële informatie.

Wikifin helpt leerkrachten een handje met het spel 'Budgetpret'. Het is een toegankelijk spel om leerlingen bewust te maken van de waarde van geld. De komende weken wordt het spel door duizenden leerlingen in Vlaanderen gespeeld. Wij stuurden onze reporter al eens, met het spel onder de arm, naar het Onze-Lieve-Vrouwecollege in Oostende. Budgetpret in Oostende

REAGEER

Wat moeten kinderen leren over geldzaken? Moeten ze dat thuis leren, of vooral op school?

 

Maandag hoor je op Radio 1 de special 'Geld verandert alles'. Samen met De Tijd en Wikifin onderzochten we hoe gezinnen met geldzaken omgaan: zakgeld, sparen, financiële steun van ouders aan hun kinderen, ... De resultaten hoor je maandag tussen 8 en 10 uur op Radio 1.

Foto © Getty Images

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.