"Moet ik nu al kiezen voor DAB in mijn nieuwe auto?"

4 november 2016
Luisteraar Alja wil volgend jaar een nieuwe auto kopen, maar vraagt zich af of ze nu al moet investeren in een DAB-radio? Hautekiet legt de vraag voor aan de DAB-specialist van de VRT.

Op dit moment zenden alle grote Vlaamse radiozenders nog uit via FM. De radiozenders van de VRT zijn ook al te beluisteren via DAB+, maar veel commerciële stations laten DAB voorlopig links liggen. De drie landelijke private radio's (Nostalgie, Joe FM en Q Music) hebben van Vlaams minister van Media Sven Gatz de opdracht gekregen om werk te maken van digitale uitzendingen.

Via DAB kan je zonder ruis naar de radio luisteren, en is het in theorie ook mogelijk om meer zenders te ontvangen. Je kan gerust stellen dat DAB de opvolger van FM zal (en moet) worden.

In Vlaanderen bestaan de twee systemen nog naast elkaar, maar hoe lang nog? Minister Gatz heeft eerder dit jaar gezegd dat FM in 2022 afgeschakeld wordt. 

Oproep

  • Heb jij ook vragen over de afschakeling van FM en het gebruik van DAB? Stel ze nu en krijg een antwoord van de DAB-expert op de VRT.