Moeten Vlaamse vakbonden mee staken met de Waalse?

31 mei 2016
Nationale betoging
De voorbije weken waren er onder meer stakingen bij de cipiers en het spoor, en vandaag is er een nationale betoging bij de overheidsdiensten. Het zijn vooral de Waalse vakbonden die protesteren, waardoor wel eens gezegd wordt dat het om politieke stakingen tegen de federale regering gaat. "Zolang de Vlaamse vakbonden niet mee staken, zal er weinig aan de situatie veranderen", zei journalist Christophe Deborsu gisteren in 'Van Gils & Gasten'. Heeft hij gelijk?

Journalist Christophe Deborsu maakt zich zorgen over de aanhoudende golf van stakingen in Franstalig België. Volgens hem is er een probleem met de vertegenwoordiging van Franstalig België in de regering. Dat heeft hij gisteren gezegd in 'Van Gils & Gasten':

"De acties baren mij zorgen", zegt Deborsu nog. "De federale regering wordt voor een groot deel door Vlamingen geleid en zal dus niet inbinden als enkel de Waalse bonden staken."

Ik hoop dat de Vlaamse vakbonden mee actie gaan voeren met de Waalse bonden, anders blijft de situatie moeilijk op te lossen.
Christophe Deborsu

Reageer

Geef jij Deborsu gelijk? Moeten de Vlaamse vakbonden meer actievoeren, om de Franstaligen bij te staan?

Hoe zie jij deze situatie evolueren? Hoe geraken we uit deze impasse?