Moeten woonzorgcentra meer aandacht schenken aan de genderidentiteit van hun bewoners?

18 januari 2017
Er zijn naar schatting 200.000 oudere holebi’s en transgenders in België. Een deel van hen woont in een woonzorgcentrum, maar vaak is er in de ouderenzorg nog te weinig aandacht voor de eigenheid van deze mensen.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, organiseert morgen een studiedag om daar verandering in te brengen. De bedoeling is om een dialoog te starten over de noden van oudere holebi’s en transgenderpersonen en hoe op hun behoeften een gepast antwoord te bieden. 

Vandeurzen: “Woonzorgcentra kunnen met hun diversiteitsbeleid aandacht geven aan de behoeften van holebi’s en transgenders en drempelverlagend werken zodat zij zich meer thuis voelen in het woonzorgcentrum. Net als hetero’s snakken zij immers naar een veilige en vertrouwde omgeving waar ze zichzelf kunnen zijn en met respect voor hun leefstijl en identiteit worden bejegend.”

Reageer

  • Vind jij dat woonzorgcentra meer aandacht moeten schenken aan de genderidentiteit van hun bewoners? Hoe moeten ze dat aanpakken?

Wil je anoniem iets kwijt of mogen wij je bellen tijdens onze uitzending? Mail je reactie (met je telefoonnummer) naar hautekiet@radio1.be.