Muyters: "Ben verdachtmakingen van Groen kotsbeu"

21 december 2017
Volgens oppositiepartijen Groen en SP.A heeft Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) de voorbije maanden achter de schermen actief geijverd voor een "Uplace Light", een afgeslankte versie van de oorspronkelijke plannen voor het winkelcentrum in Machelen. Minister Muysters ontkent met klem.

"Ik ben de verdachtmakingen van Groen kotsbeu", reageert minister Muyters in "De ochtend" op Radio 1. "In die stuurgroepen voor brownfieldconvenanten (overeenkomsten om vervuilde bedrijventerreinen te herwaarderen, zoals die met Uplace, red.) zitten altijd alle betrokken partners. Dat is wat de wet bepaalt. Ook het bestuur van de gemeente Machelen, met SP.A en Groen, zit daarin. En net zij hebben gevraagd om het vertrouwelijk te houden."

Groen stoort zich eraan dat de medewerker van Muyters zelf de piste voor Uplace Light zou gelanceerd hebben. Volgens de minister is daar niets mis mee. "De stuurgroep heeft de bedoeling om de convenant te realiseren en alle leden worden geacht om daarover na te denken. Dat is wat er altijd gebeurt." Muyters heeft het over "insinuaties die van de pot gerukt zijn". "Dit is er ver over."

Ook Vlaams parlementslid voor Open VLD Jo De Ro spreekt tegen dat de Vlaamse regering of minister Muyters actief ijveren voor de realisatie van Uplace Light. Groen en SP.A hebben volgens hem "selectief geciteerd" en enkel de "passages die hen uitkomen" gebruikt. "De illusie wekken dat er een Uplace light is en dat die uit de koker komt van Philippe Muyters, dat is niet de juiste conclusie. Er zijn andere mensen die zich in de spiegel moeten kijken."

Lees ook