Muziek in tijden van corona: de Quaran-tune 2

26 maart 2020
Ook muzikanten ontsnappen niet aan de corona quarantaine. Concerten worden massaal afgelast of uitgesteld, hoe kunnen we dan toch samen muziek maken, zonder ons huis uit te komen? Dankzij de Quaran-Tune van Wonderland!

Luister hier naar onze tweede afgewerkte Quaran-tune (met dank aan Senne Guns (piano), Marc van Mieghem (drums), Wout Segers (ukulele) en Marc Van de Looverbosch (zijn oude oven met computereffectjes)).

Senne Guns componeerde maandag de eerste laag voor een tweede Quarantune! 

Hij zei daarover in Wonderland: "’t Is in quarantaine opgenomen, dus met quarantaine gepiep en gekraak, spelende kinderen op de achtergrond en af en toe het rommelend geluid van de vaatwas."

PS. Tempo: 112 BPM (als verborgen compliment naar de zorg). De key is bewust heel open gelaten, er zitten (op twee kleine stukjes na) geen tertsen in, dus t kan majeur worden of mineur. 

Luister naar Senne in Wonderland:

Ondertussen werd er door Marc van Mieghem een bezwerende en tribale drumlaag toegevoegd. Woensdagavond haalde Wout Segers zijn ukulele boven. Wout is pianist en volgt de opleiding bachelor muzikant aan PXL-music, maar omdat we al een piano hadden om mee te starten is hij iets anders gaan zoeken: ukulele dus. Donderdag komt Mark Van de Looverbosch met een minder voor de hand liggend muziekinstrument. Bijna iedereen heeft het in huis: de oven.