Muziek voor jong en oud: 'Baby Shark' in een nieuw (elektrisch) jasje

13 november 2020
© Tamarcus Brown (Unsplash)
'De Wereld van Sofie' dompelde de luisteraar twee uur lang onder in muziek waar je samen met je kinderen van kan genieten. En dan hebben we het niet over de talloze muziekproducties, die specifiek voor kinderen gemaakt werden, maar fantastische 'volwassen' songs, die zowel oud als jong kunnen bekoren.

Waarom hebben kinderen vaak zo'n zeer specifieke - 'banale' of 'goedkope' durven we nét niet schrijven - smaak in muziek? Waarom zullen sommige nummers bij kinderen sowieso blijven hangen en gespeeld en meegezongen worden? Wat hebben die nummers gemeen?

Neem nu het nummer 'Baby Shark'. Dat liedje heeft vorige week 7 miljard views op YouTube gehaald en is daarmee het meest beluisterde peuterliedje aller tijden. Maar dat is toch niet om aan te horen?! Gisteren zijn we op bezoek gegaan bij The Sore Losers. Reporter Brecht Devoldere bracht ook dat bijzondere record even ter sprake. En ook al druist het in tegen al hun principes, staat geen melodie verder af van hen als deze, ze wilden toch even de muzikale analyse van dat liedje voor ons maken… met een eigen remake tot gevolg!

Bekijk de versie van 'Baby Shark' van The Sore Losers: 

Beluister hier de Spotify-playlist voor jong & oud!

Beluister de reportage van Brecht Devoldere in 'De Wereld van Sofie':