Muzikaal afscheid van Martine Tanghe: nummers die onlosmakelijk gekoppeld zijn aan de moeder van alle nieuwsankers

30 november 2020
© VRT - Neil Van Craeynest
Wat een speciale dag vandaag, 30 november 2020. Vanavond zal Martine Tanghe voor de laatste keer 'Het Journaal' presenteren, vooraleer ze op pensioen gaat. Een dag waarvan we dachten dat hij nooit zou komen, is dan toch aangebroken. En dat liet 'Byloo' niet onopgemerkt voorbijgaan. Een muzikale ode aan Martine.

We zwaaien vandaag Martine Tanghe op muzikale wijze uit, want de soundtrack van 'Byloo' is vandaag volledig aan haar opgedragen. Een lijst vol nummers, gekozen door collega’s en vrienden van Martine, en haar eigen favoriete nummer.

Collega Wim De Vilder koos voor het nummer 'Als ze lacht' van Yevgueni: "Natuurlijk omdat daarin blijkt hoe Martine decennialang deel heeft uitgemaakt van het dagelijks leven van elke Vlaming, maar vandaag meer nog omdat ik haar lach zal missen op de redactie na een goeie grap." Presentator Xavier Taveirne koos dan weer voor het nummer 'Pastorale' van Liesbeth List & Ramses Shaffy: "Als ik aan Martine denk, dan denk ik aan blijven zoeken tot een zin helemaal klopt. Martine is de vrouw van geen woord te veel en geen woord te weinig. Altijd professioneel en altijd met veel oog voor verzorgd taal. Daarom draag ik misschien wel het mooiste Nederlandstalige nummer aan haar op."

Martine haar eigen favoriete nummers mochten tenslotte niet ontbreken in de lijst, met als absolute topfavoriet 'Paint It, Black' van The Rolling Stones. 

Beluister hier de Spotify-playlist met nummers die onlosmakelijk aan Martine Tanghe gelinkt zijn!

Lees ook:

Lijst van artikels