Muzikaal feestje in de hersenen: BRNS

2 november 2017
BRNS zit in een suikerige roes op het nieuwe album Sugar High. Waar we wat donkerte en wat drukte van hen gewoon waren, maken ze op hun nieuwe album ruimte voor meer snelheid, variatie, lucht én licht.

BRNS gaat al een tijdje mee. Vijf jaar geleden werden we nog omver geblazen door Mexico, de grote hit van hun eerste plaat Wounded. In 2014 dan kwam de plaat Patine, met daarop het straffe My head is into you. Aan de basis van de typische ritmische, drumrijke sound van de band ligt bij Timothée Philippe, drummer én zanger, al schrijft iedereen mee aan de muziek.

De nieuwe plaat Sugar High werd opgenomen op twee bijzondere plekken. Eerst en vooral in de Beursschouwburg in het centrum van Brussel.

Zo leuk om in de Beursschouwburg op te nemen, er zijn overal aansluitingen, je kan van overal geluid opnemen, in de trappenhal, in de gang.

Dat hebben ze dan ook gedaan, wat zorgt voor een erg ruimtelijke sound. Maar niet alle nummers werden in het centrum van Brussel opgenomen, de band zocht ook wat rust en kalmte in de buurt van Namen, in de B&B van de ouders van César, die tot dit jaar de synths van BRNS verzorgde. Na de opnames verliet hij trouwens de band om zich te focussen op zijn eigen projecten en werd hij vervangen door de Parisienne Lucie Marsaud. Bijkomend voordeel, er zit nu een vrouw in de band, zij kan meteen live de nummers met vrouwelijke zangstemmen, op Sugar High meezingen, zoals The Rumor.

De heerlijke baslijn van Antoine Meersseman op Pious Platitudes doet meteen denken aan The Breeders: de jaren '90 zijn terug. Al contrasteert dat gevoel wel meteen met de rest van de song.