Na SP.A en N-VA, ziet ook Groen “geen reden om volmachten te verlengen”

27 april 2020
Archieffoto © Radio 1
Na SP.A en N-VA, willen ook de groenen de volmachten van de regering-Wilmès niet verlengen. Kristof Calvo ging er dieper op in, in 'De Ochtend'.

Eind maart kreeg de regering voor drie maanden extra macht van het parlement om de coronacrisis aan te pakken. Daardoor kan ze snel via koninklijke besluiten verregaande maatregelen goedkeuren, zonder altijd eerst langs het parlement te moeten passeren. Die periode kan in juni nog eens worden verlengd met drie maanden, maar dat zien dus meer en meer partijen niet zitten.

“Er wordt nu al veel via het parlement gewerkt”, zegt fractieleider van Groen Kristof Calvo in 'De Ochtend'. De volmachten zijn voor de partij dan ook een “tijdelijk gegeven” en Calvo “ziet geen reden om ze te verlengen”.

Groen dient meteen een paar voorstellen in in het parlement. “We willen aan de Hoge Raad van Financiën vragen om een crisisbijdrage van grote vermogens uit te tekenen”, klinkt het. “Het lijkt ons logisch dat de allerrijksten hun steentje bijdragen in de wereld na corona.” Zelf wil de partij niet zeggen wat ze verstaan onder “grote vermogens” of “een steentje bijdragen”.

Beluister het integrale gesprek met Kristof Calvo in 'De Ochtend':

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'